Ik ben nieuw

Alle informatie over onze zwemlessen

Zwemles - extra.jpg

Rivieren, meren, sloten, kanalen, de Noordzee… Nederland is een echt waterland. In zo’n waterrijke omgeving is veiligheid belangrijk, daarom vinden we dat iedere Nederlander moet kunnen leren zwemmen. Bij BinnenZee kun je het officiële Zwem-ABC halen.

Ieder kind is anders en iedereen leert op een andere manier. Daarom bieden wij verschillende soorten zwemles aan. Het resultaat van elke soort is altijd het zelfde, namelijk het behalen van het officiële Zwem-ABC-diploma’s van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

De verschillende soorten zwemles welke wij aanbieden zijn regulieren ABC zwemles, privé zwemles en zwemles in kleine groepjes. Verderop deze pagina vind je per zwemlessoort meer informatie.

Download hier de informatie brochure

In deze brochure vind je alle informatie over de zwemlessen, zwemlesvormen, prijzen en andere praktische informatie.

Klik hier voor de brochure:

Jip Brochure 2024

Onze werkwijze
Leren zwemmen begint met zwemplezier. Bij Sportfondsen zetten we daarom in op spelenderwijs leren. Als kinderen de ruimte krijgen om te spelen en te ontdekken, nemen ze lesstof namelijk graag en snel op. In onze zwemlessen is er zowel aandacht voor de groep als voor het individu. Voor ieder kind zetten we in op zelfvertrouwen en succeservaringen.

Voor meer informatie over onze werkwijze klik je hier.

Nijlpaard Jip
Kennen jullie Jip al? Nijlpaard Jip is onze educatieve mascotte tijdens het Zwem-ABC. Zie het als een vriend die ook zwemles volgt om je kind aan te moedigen en uit te dagen. Tijdens het zwemlestraject komt Jip op verschillende manieren terug. Een echt zwemmaatje dus!

Het hele verhaal over Jip in de zwemles lees je hier.

Populaire activiteiten

Zwemles algemeen

Om je in te schrijven voor zwemles klik je hier. Dit kan vanaf 3,5 jaar.

Kinderen kunnen vanaf 4 jaar starten met zwemles

Bij BinnenZee kan je altijd kijken bij de zwemles. Ouders kunnen plaatsnemen op de tribune of in de horeca.

Hoeveel kinderen er in een groepje zit is afhankelijk van de zwemles soort. Bij ABC zwemlessen zitten er maximaal 12 kinderen in de groep. Let op!! groepje 1 is 10 per zwemonderwijzer en bij B en C max 14 per zwemonderwijzer. Bij de Swimfits is dit maximaal 6 en bij de privé zwemles is dit maximaal 3.

Uiteraard is de tijd die staat voor het behalen van het zwem-ABC voor ieder kind verschillend. Alle kinderen kunnen leren zwemmen, maar niet alle kinderen doen daar even lang over. Het is op voorhand dus niet mogelijk om aan te geven hoe lang een kind er over doet.

Je kan bij ons zwemles volgen via een doorlopende 4 weken kaart of een A/B diplomagarantie pakket. In de brochure vind je alle informatie en voorwaarden over de verschillende kaarten.

Op de zomervakantie na gaan de zwemlessen in alle schoolvakanties door. Wel verzetten we soms de lessen naar de ochtend, deze wijzigingen worden op tijd doorgegeven. In de zomervakantie bieden wij de zomerzwemlessen aan. Klik hier voor meer informatie.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.