Diploma zwemmen

Diploma zwemmen

Alle informatie over het diplomazwemmen

HOERA je mag AFZWEMMEN!

Na al dat oefenen mag je eindelijk afzwemmen dat wordt een feestje.

Je bent klaar met je zwemles en krijgt van je juf of meester een briefje, hoera je mag afzwemmen. Dit briefje moet goed ingevuld (naam, geboortedatum en telefoonnummer) ingeleverd worden bij de receptie van het zwembad. Zwem je op een A-B pakket of C-pakket dan zitten de kosten van het diplomazwemmen hierin, zwem je op een 4 weken kaart dan zal het diplomazwemmen apart afgerekend moeten worden. Dit kan allemaal bij de receptie.

Wanneer afzwemmen en hoe gaat dat in zijn werk.

Op de woensdag van 17.15 tot 18.00 wordt er afgezwommen. Elk diploma heeft zijn eigen woensdag zodat we er echt een feestje van kunnen maken. De kinderen die af mogen zwemmen komen bij elkaar bij de douche van het doelgroepen bad. Daar hebben ze hun kleren waarin ze moeten afzwemmen aan over hun badpak of zwembroek. Papa en Mama lopen door naar het wedstrijd bad en nemen plaats op de banken/stoelen die er staan (alle extra toeschouwers mogen naar de tribune, denk aan opa's, oma's, broertjes, zusje, tante en ga zo maar door.)

Het afzwemmen wordt begeleid door een juf of meester met de microfoon, die verteld duidelijk wat er gedaan wordt zodat iedereen het niet alleen kan zien, maar ook kan horen wat er gebeurd. Wel even klappen als ze door het gat zijn gezwommen. Als het hele programma doorlopen is dan gaan alle kinderen bij de poster staan en worden de diploma's en het cadeautje uitgereikt en natuurlijk je nieuwe bandje.

Brons = A-diploma

Zilver = B-diploma

Goud = C-diploma

Als je dan je diploma hebt dan ga je jezelf snel omkleden. Als je dan je kleren weer aanhebt dan kan je naar de kantine voor een lekker patatje. Want van al dat zwemmen krijg je natuurlijk wel honger.

Wanneer je na het behalen van je diploma nog door wil zwemmen voor een volgend diploma dan kan je dit doorgeven bij de receptie en wordt je op een lijst gezet. Er wordt aan de hand van de lijst en de eventuele wachtlijst die er al is contact opgenomen per mail/telefoon om door te geven wanneer je weer mag komen zwemmen.

Welke kleren moet je aan?

Wat moet ik aan voor afzwemmen A of B diploma:

  • Badkleding.
  • Shirt, blouse of hemd met lange mouwen.
  • Lange broek (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan). Het is toegestaan dat je kind in plaats van een broek/blouse een jurk met lange mouwen of rok draagt. De jurk/rok moet tot over de knie reiken.
  • Schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan).

Wat moet ik aan voor afzwemmen C diploma:

⦁ Badkleding.

⦁ Shirt, blouse of hemd met lange mouwen.

⦁ Lange broek (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan). Het is toegestaan dat je kind in plaats van een broek een jurk met lange mouwen of rok draagt. De jurk/rok moet tot over de knie reiken.

⦁ Regen/windjack (bedoeld wordt een jack met lange mouwen, dat vaak is vervaardigd uit een soort nylon).

⦁ Schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan).

Wanneer is het afzwemmen?

Voor de maanden Januari, Februari, Maart en April hebben wij (onder voorbehoud van de maatregelen) de volgende afzwemdata:

Woensdag 19 Januari 2022 A diploma

Woensdag 26 Januari 2022 C diploma

Woensdag 02 Februari 2022 B diploma.

woensdag 09 Februari 2022 A diploma

Woensdag 16 Februari 2022 C diploma

woensdag 23 Februari 2022 B diploma

Woensdag 02 Maart 2022 geen afzwemmen (ivm Voorjaarsvakantie)

Woensdag 09 Maart 2022 geen afzwemmen (ivm Voorjaarsvakantie)

Woensdag 16 Maart 2022 A diploma.

Woensdag 23 Maart 2022 C diploma.

Woensdag 30 Maart 2022 B diploma

Woensdag 6 April 2022 A diploma

Woensdag 13 April 2022 C diploma

LET OP!

Door de coronamaatregelen kan de procedure van het afzwemmen iets afwijken. Informeer bij ons aan de receptie wat de huidige gang van zaken is.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.